The riots

I måndags kväll när vi precis kommit tillbaka till sommarstugan på den sydskånska kusten, fick jag sms från en Londonvän och en twittervän som undrade om jag var ok. Jag hade ingen aning om vad de syftade på eftersom vi strosat i Köpenhamn hela dagen och sedan varit ute och ätit med goda vänner i Malmö på kvällen. Men en snabb koll på text-tv berättade om upploppen i London. Min stad.  Kändes lite overkligt, men stadsdelarna som nämndes var långt ifrån där vi bor. Men efterhand som vi fick reda på mer insåg vi att det var närmare än vi trott.

Så fort vi landat igår och internet på mobilen började fungera igen läste vi ikapp, och det visade sig att förstörelsen drabbat både Clapham Junction och Brixton, som inte är så långt ifrån där vi bor.

I taxin hem från Victoria syntes ingenting och det kändes som att media kanske förstorat problemen, men den tanken varade endast tills Waitrose ringde och beklagade att de inte kunde komma med våra matvaror. Jaha, då får vi gå och handla då, tänkte vi och gick ner till Clapham High Street. Där var alla tre mataffärerna stängdaoch i princip allt annat också. Med en tom kyl hemma fick det bli take away, vi hann beställa två pizzor på Strada precis innan de stängde vid sextiden, och vid det laget var hela gatan stängd. Men det kryllade av poliser och piketbussar, har nog faktiskt aldrig sett så många poliser på ett och samma ställe mer än utanför en fotbollsmatch.

Det är skrämmande när man lyssnat till vad de som orsakde upploppen i Croydon har att säga; att de ska ge sig på de rika och regeringen, men istället ger sig på privata lokala affärsidkare och bara tar vad de vill ha och förstör utan att förstå att de ger sig på fel personer.

Det som inger hopp är dock stoltheten från Londonborna, alla som ger sig ut med kvast för att hjälpa till röja upp. Lite knuten näve-känsla och en stor portion stolthet, som jag tror mynnar ur the the stiff upper lip. Det visar jävlar anamma och att ingen är beredd på att låta busarna vinna.

Idag har Metro (och nog också andra tidningar) börjat publicera övervakningsfoton på de som misskött sig så att de kan angivas till polisen. Stoltheten, kamratskapen och demokratin kommer att segra.

Annonser

5 kommentarer

Filed under Beteende, Happenings

5 responses to “The riots

 1. Pingback: Tillbaka i London | Matarkivet

 2. Fredrik - ordflod.axnet.nu

  Japp, har hemma i Skandinavien förvånat mig över vilka proportioner upploppen tagit. Missade två möten då vårt Wimbledon-kontor stängde tidigt igår för att ge de anställda en chans att ta sig hem!

  Verkar dock som den gigantiska polisnärvaron i London i natt hjälpt något?!?

  Var försiktig!

 3. Hoppas verkligen det. Det är så otäckt och overkligt på något sätt.

 4. Camilla

  Hej!

  Jag har en fårga angående Barbour-jackor. Har hört att de är billigare på vissa ställen i London än andra. Jag ska till London i spetember och hade tänkt köpa mig en vinterjacka. Vart ligger butiken där man får jackonra till bäst pris?

  Tacksam för svar!

  MVH

  Camilla

  • Hej! Alla Barbourbutiker har samma priser, men för bra sortering hade jag gått till en av de större, tex den i Covent Garden el den på Regent St. Anledningen till att Barbour är dyrare i Sverige är för att det är ett importerat märke. Titta på Barbours hemsida om du vill jämföra priser.

   Hanna

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s